Kan inte säga att jag är
någon klippa på att laga mat, däremot tycker
jag det är kul. Kan ännu inte improvicera helt fritt utifrån
det som finns
i skåpen, men jag jobbar på det. Under hösten 2001 har det
t ex varit
kinesisk matlagning på schemat och jag försöker åtminstone
laga
mat ett par gånger i veckan.
Någon gång då
och då stöter jag på en favorit. Har börjat skriva in
några av dem nedan:
Förrätt
- Trattkantarell-soppa (2003-03-15)
- Pekingsoppa
(2001-11-04)
Varmrätt
- Sesambakad fläskfilé med portvinssås (2006-08-14)
- Pastasås (2006-08-14)
- Min
fisksoppa (2003-08-01)
-
Fyllda kycklingbröst med
tagliatelle (2003-03-16)
- Västerhavssoppa med fänkål
och saffran (2002-01-07)
-
Szechuan-kyckling (I) (2001-11-04)
- Szechuan-kyckling (II)
(2001-11-04)
- Biff
a lá Väring (2001-11-04)
- Kantarell-
och broccolipaj (2001-11-04)
Efterrätt
- Rabarberkaka (2006-08-14)
- Bärpaj
(2001-11-04)
- Brulépudding
(2001-11-04)
Bakning
- Det goda brödet (2006-08-14)
- Mammas bröd (2001-11-04)
Morotsrecept
- Se under Morot
< Tillbaka >