Recept

Kan inte säga att jag är någon klippa på att laga mat, däremot tycker
jag det är kul. Kan ännu inte improvicera helt fritt utifrån det som finns
i skåpen, men jag jobbar på det. Under hösten 2001 har det t ex varit
kinesisk matlagning på schemat och jag försöker åtminstone laga
mat ett par gånger i veckan.

Någon gång då och då stöter jag på en favorit. Har börjat skriva in
några av dem nedan:

Förrätt
- Trattkantarell-soppa (2003-03-15)

- Pekingsoppa (2001-11-04)

Varmrätt
- Sesambakad fläskfilé med portvinssås (2006-08-14)
- Pastasås (2006-08-14)

- Min fisksoppa (2003-08-01)
- Fyllda kycklingbröst med tagliatelle (2003-03-16)
- Västerhavssoppa med fänkål och saffran (2002-01-07)

- Szechuan-kyckling (I) (2001-11-04)
- Szechuan-kyckling (II) (2001-11-04)
- Biff a lá Väring (2001-11-04)
- Kantarell- och broccolipaj (2001-11-04)

Efterrätt
- Rabarberkaka (2006-08-14)

- Bärpaj (2001-11-04)

- Brulépudding (2001-11-04)

Bakning
- Det goda brödet (2006-08-14)
-
Mammas bröd (2001-11-04)

Morotsrecept
- Se under Morot

< Tillbaka >