Det här receptet är en
av mina absoluta favoriter när det gäller kyckling.
Lätt att göra är den också, även om det i och för
sig krävs en del
ingredienser.
Mängd | 4 portioner |
Förberedelse | 5 min plus marinering |
Tillagning | 20 minuter |
Ingredienser | |
3 msk soyasås (gärna hälften ljus och hälften mörk sås) | |
2 msk torr sherry | |
1 tsk risvinäger | |
3 cm färsk ingefära, riven | |
2 vitlöksklyftor, pressad | |
1 msk kinesisk chilipasta | |
1/2 tsk szechuan-peppar, krossade | |
1 msk mörk sesamolja | |
4 skinnfria kycklingfiléer | |
färsk koriander att dekorera med |
Tillvägagång | |
1. | Blanda ingredienserna till en marinad. Låt kycklingfiléerna marineras i rumstemperatur under 2 timmar. Täck behållaren väl. |
2. | Stek kycklingen i grillpanna under ca 7-10 minuter på varje sida. |
3. | Servera med nudlar och stekt ostronskivling. Garnera med hackad koreander. Alternativt kan kycklingen serveras med ris och stekta bönor. |
< Tillbaka >