Szechuan-kyckling (I)

Det här receptet är en av mina absoluta favoriter när det gäller kyckling.
Lätt att göra är den också, även om det i och för sig krävs en del
ingredienser.

Mängd 4 portioner
Förberedelse 5 min plus marinering
Tillagning 20 minuter

Ingredienser  
3 msk soyasås (gärna hälften ljus och hälften mörk sås)  
2 msk torr sherry  
1 tsk risvinäger  
3 cm färsk ingefära, riven  
2 vitlöksklyftor, pressad  
1 msk kinesisk chilipasta  
1/2 tsk szechuan-peppar, krossade  
1 msk mörk sesamolja  
4 skinnfria kycklingfiléer  
färsk koriander att dekorera med  

Tillvägagång
1. Blanda ingredienserna till en marinad. Låt kycklingfiléerna marineras i rumstemperatur under 2 timmar. Täck behållaren väl.
2. Stek kycklingen i grillpanna under ca 7-10 minuter på varje sida.
3. Servera med nudlar och stekt ostronskivling. Garnera med hackad koreander. Alternativt kan kycklingen serveras med ris och stekta bönor.

< Tillbaka >