Trattkantarell-soppa

En soppa som kanske för tanken till hösten, men ändå lika god året
runt. Enkel och snabb att laga.

Mängd 4 portioner
Tillagning 25 minuter

Ingredienser  
3-4 dl trattkantareller  
2 msk smör  
1 liter grönsaksbuljong  
1/2 dl sherry  
1/2 gul lök  
1/2 dl rivna morötter  
1/2 tsk timjan  
1 msk tomatpuré  
3 msk mjöl  
2 dl creme fraiche  
salt + cayennpeppar  

Tillvägagång
1. Stek lök och morötter tillsammans.
2. Smörstek kantarellerna
3. I en större gryta, häll samman buljong, sherry, tomatpure, löken och morötterna. Låt koka upp.
4. Tillsätt svamp och creme fraiche och låt koka i 10-15 minuter.
5. Red med mjölet och smaka av soppan med kryddorna.
6. Tillsätt chilipasta, vitlök, ingefära, mörk- och ljus soya samt 1 dl vatten. Låt koka några minuter.

 

< Tillbaka >