En soppa som kanske för tanken
till hösten, men ändå lika god året
runt. Enkel och snabb att laga.
Mängd | 4 portioner |
Tillagning | 25 minuter |
Ingredienser | |
3-4 dl trattkantareller | |
2 msk smör | |
1 liter grönsaksbuljong | |
1/2 dl sherry | |
1/2 gul lök | |
1/2 dl rivna morötter | |
1/2 tsk timjan | |
1 msk tomatpuré | |
3 msk mjöl | |
2 dl creme fraiche | |
salt + cayennpeppar |
Tillvägagång | |
1. | Stek lök och morötter tillsammans. |
2. | Smörstek kantarellerna |
3. | I en större gryta, häll samman buljong, sherry, tomatpure, löken och morötterna. Låt koka upp. |
4. | Tillsätt svamp och creme fraiche och låt koka i 10-15 minuter. |
5. | Red med mjölet och smaka av soppan med kryddorna. |
6. | Tillsätt chilipasta, vitlök, ingefära, mörk- och ljus soya samt 1 dl vatten. Låt koka några minuter. |
< Tillbaka >