Mums... ;-)
Mängd | 4 portioner |
Tillagning | 30 minuter |
Ingredienser | |
4 kycklingfiléer | |
4 skivor parmaskinka | |
4 skivor mild ost | |
1 krm svartpeppar | |
1 msk vetemjöl | |
olja | |
1 dl torrt vitt vin | |
1 dl kalv eller hönsbuljong | |
mjukt smör | |
salt | |
bomullssnöre |
Tillvägagång | |
1. | Snitta upp kycklingbrösten så att de kan vikas ut så stort som möjligt. |
2. | Lägg ost och skinka på kycklingen. Rulla ihop och bind ihop med snöret. |
3. | Peppra och pudra över lite mjöl. |
4. | Värm ugnen till 200 grader. Bryn kycklingfiléerna runt om i stekpanna med olja. Salta. |
5. | Ungsstek filéerna under ca 5 minuter. Låt dem bli genomstekta. |
6. | Vispa ur pannan med vin och buljong. Reducera och smaka av. Vispa ner en klick smör. |
7. | Skär av snörena. Skär upp på snedden och servera. |
Måltiden serveras gärna med kokt tagliatelle.
< Tillbaka >