Det här är ett inte alls
så svårt recept, det går nästan av sig självt att
laga. Dessutom kan man med enkla medel anpassa det till vad man
råkar ha hemma för stunden. Byt exempelvis ut fisk/kräftor/musslor/
räkor mot något som kommer från östersjön eller någon
insjö. Det blir
gärna bra i alla fall! Likaså kan fänkålen att bytas mot
skivade
morötter om det är det man råkar har hemma.
"Soppfisk" kommer från
början från frankrike och är någon typ av
ätbar liten fisk som det inte tjänar något annat till än
att göra soppa på
den. Man kan också tänka sig att det är resterna från
när man filéar
en fisk, fråga en fiskhandlare så vet man. Det går också
naturligtvis
bra att ta en filébit också...
Mängd | 4 personer |
Förberedelse | - |
Tillagning | 35 minuter |
Ingredienser till soppan | |
1/2 kg soppfisk | |
1 gul lök | |
2 msk tomatpuré | |
1 påse saffran | |
2 tsk malen fänkål | |
2 vitlöksklyftor | |
ev en knivsudd cayennepeppar för att få lite sting | |
salt och peppar | |
Ingredienser att lägga i soppan | |
3 hg torskfilé | |
4 havskräftor | |
20 musslor | |
3 hg färska räkor |
Tillvägagång | |
1. | Skiva löken. Tvätta soppfisken och skär den i bitar. |
2. | Fräs den hackade löken i oljan under ett par minuter. Lägg i soppfisken, tomatpurén, saffran, fänkålen och vitlöken. Häll på 2 liter vatten och låt det koka utan lock i 20 minuter. |
3. | Under tiden, tvätta musslorna, ränsa räkorna, skala kräftstjärtarna och skär torskfilén i bitar. |
4. | Sila upp soppan. Mosa lite lätt med en sked så att en del av fiskköttet kommer igenom silen. Smaka av med salt och peppar. |
5. | Lägg i alla ingredienserna utom räkorna. Låt det sjuda utan lock i 5 minuter. Lägg därefter i räkorna och servera. |
Smaklig måltid!
< Tillbaka >