Här är en favorit mamma brukar göra när vi kommer hem.
Mängd | 6 portioner |
Förberedelse | 10 minuter |
Tillagning | 25-30 minuter i ugn |
Ingredienser | |
1 dl havregryn | |
2 dl vetemjöl | |
1 1/2 tsk bakpulver | |
1 1/2 dl mjölk | |
75 g kallt smör (eller margarin) | |
1 1/2 dl mjölk | |
2 dl rabarber | |
1 dl strösocker | |
Ströbröd |
Tillvägagång | |
1. | Blanda alla torra ingridienser. |
2. | Tillsätt smöret skuret i bitar, rör ihop. |
3. | Häll i mjölk och blanda. |
4. | Smet hälles i brödad form. |
5. | Stick ner rabarber och häll över strösocker. |
6. | Klicka gärna också på lite margarin på toppen. |
Till kakan serveras med fördel glass eller vaniljsås.
< Tillbaka >