Brulépudding

En av favoriterna när det gäller efterrätt. Då det är lite fippel att göra
den blir det kanske inte så ofta som paj...

Mängd 6 portioner
Förberedelse -
Tillagning 20 minuter + 45-50 minuter i ugn (150-175 grader)

Ingredienser  
4 ägg  
6 dl gräddmjölk  
1 msk socker  
3 rivna bittermandlar eller 1 msk vaniljsocker  
 
Till glasyr  
1,5 dl socker  
2 msk varmt vatten  

Tillvägagång
1. Koka upp mjölken och låt den svalna.
2. Vispa samman ägg, mjölk, socker och bittermadel/vaniljsocker
3. Häll mjölken i äggblandningen under omrörning.
4. Häll socker i stekpanna och värm tills det blir ljusbrunt, tillsätt då vatten.
5. Häll glsyren i en ugnssäker form och smeta ut den även på kanterna.
6. Häll i smeten i formen.
7. Grädda den i vattenbad i ugnen tills den stelnat, ca 45-50 minuter i 150-175 grader.
8. Låt svalna och stjälp upp på en tallrik. Häll glacyren över puddingen.

< Tillbaka >