En av favoriterna när det gäller
efterrätt. Då det är lite fippel att göra
den blir det kanske inte så ofta som paj...
Mängd | 6 portioner |
Förberedelse | - |
Tillagning | 20 minuter + 45-50 minuter i ugn (150-175 grader) |
Ingredienser | |
4 ägg | |
6 dl gräddmjölk | |
1 msk socker | |
3 rivna bittermandlar eller 1 msk vaniljsocker | |
Till glasyr | |
1,5 dl socker | |
2 msk varmt vatten |
Tillvägagång | |
1. | Koka upp mjölken och låt den svalna. |
2. | Vispa samman ägg, mjölk, socker och bittermadel/vaniljsocker |
3. | Häll mjölken i äggblandningen under omrörning. |
4. | Häll socker i stekpanna och värm tills det blir ljusbrunt, tillsätt då vatten. |
5. | Häll glsyren i en ugnssäker form och smeta ut den även på kanterna. |
6. | Häll i smeten i formen. |
7. | Grädda den i vattenbad i ugnen tills den stelnat, ca 45-50 minuter i 150-175 grader. |
8. | Låt svalna och stjälp upp på en tallrik. Häll glacyren över puddingen. |
< Tillbaka >