Detta är ett supersmarrigt bröd att äta till soppan eller
annan mat dit bröd passar. Enkelt att göra och lite
utmanande tuggmotstånd. Äts med fördel färskt.
Mängd | För en 6-personers måltid |
Förberedelse | 15 minuter |
Tillagning | 20 minuter i ugn (eller 18 för andra satsen om man gör flera) |
Ingredienser | |
5 dl vatten | |
1 dl mjölk | |
25 g jäst | |
2 tsk salt | |
2 msk honung | |
12,5 dl mjöl |
Tillvägagång | |
1. | Sätt ugnen på 240 grader. |
2. | Blanda ner jästen i 37-gradigt vatten. |
3. | Tillsätt resten av ingridienserna. |
4. | Knåda samman degen. |
5. | Skär degen i trekanter om 5*15*2 (b*l*h) och lägg på bakplåten. |
6. | Grädda i ugn i ca 20 min. |
Njut av det goda brödet!
< Tillbaka >