Det goda brödet

Detta är ett supersmarrigt bröd att äta till soppan eller
annan mat dit bröd passar. Enkelt att göra och lite
utmanande tuggmotstånd. Äts med fördel färskt.

Mängd För en 6-personers måltid
Förberedelse 15 minuter
Tillagning 20 minuter i ugn (eller 18 för andra satsen om man gör flera)

Ingredienser  
5 dl vatten  
1 dl mjölk  
25 g jäst  
2 tsk salt  
2 msk honung  
12,5 dl mjöl  

Tillvägagång
1. Sätt ugnen på 240 grader.
2. Blanda ner jästen i 37-gradigt vatten.
3. Tillsätt resten av ingridienserna.
4. Knåda samman degen.
5. Skär degen i trekanter om 5*15*2 (b*l*h) och lägg på bakplåten.
6. Grädda i ugn i ca 20 min.

Njut av det goda brödet!

< Tillbaka >