Nyår 2006

En stor del av 2005 har gått åt till jobb, jobb och åter jobb. Under våren jobbade jag med att definiera arkitekturen för en av våra kommande bilar. Trots att det är de grova riktlinjerna som skall sättas var det lätt att drunkna i alla detaljer. Många och motstridiga parametrar skulle skruvas till färre och mer konsistenta.

Under senvåren fick jag i samband med att projektet jag jobbat med gick in en ny fas en annan intressant utmaning; att leda ett initiativ för att standardisera delar av arkitekturen och tillhörande utvecklingsmetoder inom Ford. 9 personer från alla utvecklingsorganisationer skulle samgrupperas här på Lindholmen i Göteborg; 2 från USA, 2 från England, 1 från Tyskland, 1 från Japan och 3 från Sverige. Projektet har nu avlöpt under ett halvår och lite drygt ett år återstår. Det har både varit slitsamt och spännande att se de kulturella skillnader som råder i olika delar av världen (naturligtvis finns också personliga skillnader!). Som exempel så kan man sitta och komma överens om vad man skall göra, men sedan snubbla på att vi antingen har tolkat orden olika eller har två diametralt olika tillvägagångssätt för att göra samma sak. Eller varför inte sitta i timmar och diskutera betydelsen av en specifik term... Hur som helst har det varit ett mycket lärorikt år.

Den lilla tid jag inte har spenderat på jobbet har jag antingen spenderat med Fiona eller däckat hemma i soffan. Träningen har nästintill varit obefintlig. Försökte mig faktiskt på att springa Göteborgsvarvet med marginell förberedelse men kunde konstatera att tiden verkar gått förbi när detta lät sig göras utan konsekvens. Ingen annan tävlig blev det heller det gångna året, så bättring utlovas.

Under året har jag dock haft dryga 7 veckors ledighet. Förra årsskiftet var jag och Fiona nere i Uganda och i somras blev det bland annat en resa till Gotland. Resan till Uganda var en av de häftigaste sakerna jag varit med om; spännande kultur, natur och äventyr i det okända. Även Gotland bjöd på fantastisk natur, men endast med smärre småflin i mungipan över infödingarnas skojiga uttryck. Jag kommer inom kort lägga upp bilder från resorna här på morot.nu.

Nyåret avlöpte i lugn och ro hemma i lägenheten. Fyrverkerier utanför fönstret, sällskap och mat i goda vänners lag. Grabbarna vann över flickorna.

För 2006 har jag inga spektakulära löften eller planer, men något skall jag väl ändå säga. Ser jag tillbaka på det gångna året och funderar på vad jag skulle vilja förändra så kan jag sammanfatta det så här:

 • Träning
  I år skall jag träna betydligt mer. Skall skaffa träningskort, springa Göteborgsvarvet, Stockholm Marathon och Lidingöloppet, cykla över 100 mil och klättra så mycket tiden räcker till.
 • Jobb och fritid i balans
  I år skall jag jobba mindre och hålla en bättre balans mellan arbete och fritid.
 • Okynnesstäda
  I år skall jag städa iordning på alla saker som är liggande i oreda; pension, pärmar, källare, stereosladdar, CD-skivor, etc.
 • Läsa böcker
  I år skall jag ta det lungt och läsa betydligt fler böcker än under 2005, dvs mer än 5.
 • Kläder
  I år skall jag köpa en uppsättning kläder som ligger mer moderiktigt än nuvarande kollektion.

Om med det sagt får jag önska dig en god fortsättning på det nya året.

Hälsningar,

(2006-01-01)

< Tillbaka >