Snart är det riktig sommar

Har börjat smaka på sommaren och den smakar riktigt bra. Väntar bara på att jag skall få ta ut mina fem härliga veckors semester, det blir längsta sammanhängande ledegheten någonsin! Än så länge är det dock några veckor kvar, men jag känner i luften att den är på gång. Igår var jag och Karin ute på kajakfärd i strålande vackert väder. Det är få ställen på klotet som är bättre än Göteborg och Västkusten om sommaren.

Har även avverkat den tredje etappen till en Svensk klassiker; Vätternrundan. Denna gång provade jag att sova en halvtimme på natten innan jag startade. Kan meddela till den som funderar på det att idén inte är den bästa. När jag kom till Hjo var jag så trött att jag var tvungen att ta mig en powernap om fem minuter. När jag vaknade frös jag så jag ville gå åt och var tvungen att gå in och äta något varmt. Väl vid matbordet somnade jag sittandes... Skall prova något annat till nästa gång. Hur som helst kapade kapade jag till slut tiden med 50 minuter gentemot förra gången jag cyklade. Får se sovandet vid matbordet som en potential att kapa mer tid till nästa gång.

Det var inte meningen, men fick ett infall en dag för drygt en månad sedan. Vid lunchen en dag var jag och tittade på leksaker. Tre timmar senare ringde jag och beställde en av dem: en Triumph TT600 av årsmodell 2002. Flera år har jag gått och funderat på om jag inte skall ta MC-kort, men att det skulle ske så hastigt hade jag inte räknat med. Inte ens så här efteråt ångrar jag det faktiskt, trots att det lett till inköpsstopp på allt annat. Någon sa en gång att jag inte var så spontan av mig, men här måste jag väl i alla fall ha plockat några spontanitetspoäng?

Lyckas jag bara ta mitt MC-kort är det planerat en del mil på cykel i sommar. Dels blir det en eller ett par resor upp till Stokholm och kanske rentav en tur ner i Europa. Sen skall jag också snickra på sakerna som skall fixas innan jag flyttar ner till Lindholmen i slutet av sommaren.

Som sagt, väntans tid nu innan semesten träder i kraft om några veckor...

< Tillbaka >