Morotsbröd

50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
4 dl riven morot
1-2 tsk salt
250 g keso
1 msk matolja
4 dl grahamsmjöl
ca 12-13 dl vetemjöl

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av det
    fingervarma vattnet innan resten tillsätts.
  2. Arbeta ned samtliga ingredienser och anpassa
    mängden vetemjöl så att det blir en smidig deg.
  3. Låt jäsa i bunken under 30 minuter.
  4. Arbeta degen en kort stund på mjälat bakbord
    och forma två längder. Skär dem sedan i tio bitar
    vardera och forma dem till run
    da bullar. Låt dem
    jäsa på smord plåt ca 20 minuter.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 25 eller tills de
    fått fin färg.
  6. Låt dem svalna på galler under en duk.

< Tillbaka >